Bilten

Vivaldi

6. april 2016.

Od danas moguće je downloudovati punu verziju potpuno novog Web Browsera nazvanog Vivaldi. Posle više od godinu dana testiranja beta verzije izašla je oficijalna verzija 1.0. Budite među prvima koji će testirati ovaj moderan i na prvi test brz internet "pregledač".

 

Vivaldi Web Browser

 

Kreator ovog projekta je jedan od osnivača Opere, Jon Stephenson von Tetzchner. Po njegovim rečima Vivaldi je moderan i jednostavan Web Browser spreman da odgovori na sve zahteve korisnika.

Vivaldi se može lako skinuti sa adrese :  https://vivaldi.com/download/

Nakon skidanja malog fajla lako se prolazi kroz instalaciju, u nekoliko koraka. U prvom koraku bira se izgled browsera. U ponudi je 6 tema. Uglavnom preovlađuju narandžasto/crveni i sivo/crni tonovi.

 

Vivaldi Web Browser

 

Nakon toga prelazi se na odabir željene pozije tab barova. Neke od ponuđenih pozicija su nestandardne pa je možda bolje izbegavati ih. I zatim bira se slika/tema backgrounda ili pozadine. Sve ovo moguće je i kasnije podesiti u settingsu.

 

Vivaldi Web Browser

 

Kao default search engine Vivaldi koristi Bing. Naravno i to je moguće podesiti. U ponudi imamo Google, Yahoo, Wikipediu a moguće je dodati i nešto drugo.

 

Vivaldi Web Browser

 

Vivaldi Web Browser

 

Na prvo korišćenje Vivaldi deluje ok. Deluje solidno brzo, deluje moderno drugačije. Vredi probati.

 

Ostavite komentar
Listamo se na portalu ShopMania u kategoriji Računari