Bilten

Vaio Phone A

8. maj 2017.

Kompanija Vaio je predstavila svoj nov model smart telefona u Japanu pod nazivom VAIO Phone A. Ovaj model koristi isti hardver kao i njihov prošlogodišnji model VAIO Phone Biz samo pod Google operativnim sistemom.

 

Vaio Phone A

 

Vaio je kompanija koja je do skoro radila pod brendom Sony ali su se izdvojili kao poseban brend i imaju sopstvene proizvode. Na tržište smart telefona nastupili su sa svojim prvencem Vaio Phone Biz tokom prošle godine sa ciljem da privuku poslovne korisnike. Vaio Phone Biz je napravljen od aluminijuma i koristi Windows operativni sistem.

Kako bi pridobili i korisnike koji nisu ljubitelji telefona sa Microsoft operativnim sistemom Vaio sada izbacuje VAIO Phone A. Oba modela pokreće Qualcomm Snapdragon 617 sa 8 jezgara koji rade na 1,5GHz. Veličina display-a je 5,5" sa Full HD rezolucijom. Procesoru pomaže 3GB DDR3. Količina storage memorije je 16GB sa mogućnošću proširenja putem microSD kartice.

 

Vaio Phone A

 

Phone A ima dve kamere, prednju od 5Mpix i zadnju od 13Mpix kao i bateriju od 2800mAh. Na kraju, što se fizičkih karakteristika tiče, uređaj je težak 167 grama i debljine 8,3mm.

Ovaj smart telefon isporučuje se sa Android 6.0 operativnim sistemom uz obećanje da će uskoro biti update na Android 7.

 

Vaio Phone A

 

Trenutno Vaio Phone A je dobavljiv samo u Japanu i košta oko 237$ što je pristojna cena za ovakav model, u aluminijumskom kućištu i ovih karakteristika.

 

Ostavite komentar
Listamo se na portalu ShopMania u kategoriji Računari