Bilten

Porsche Mission E

7. decembar 2015.

U septembru ove godine Porsche je predstavio koncept vozilo Mission E. To je prvi potpuno električni automobil proizveden u ovoj fabrici. Ovih dana odlučeno je da koncept prelazi u redovnu proizvodnju i očekuju se prvi primerci na putevima do kraja 2020-te.

 

Porsche Mission E

 

U pitanju je sportski automobil sa četvoro vrata. Kao nestandardno, zadnja vrata se otvaraju u kontra smeru i nema B stuba između prednjih i zadnjih vrata. Motor isporučuje 600 konjskih snaga. Automobil postiže brzinu od 0-100km/h za 3,5s.

 

Porsche Mission E

 

Ovim modelom Porsche je predstavio novu tehnologiju punjenja baterija koju naziva "Porsche Turbo Charging". Na taj način baterije se mogu do svojih 80% napuniti za 15min. Sa 100% napunjenosti baterija automobil može da pređe 500km. Postoji mogućnost bežičnog punjenja indukcionim putem ukoliko je plafon pumpe ili garaže opremljen ovim uređajima ( kalemovima ).

 

Porsche Mission E

 

Porsche sa modelom Mission E polako ulazi u trku za najbrži električni automobil. Trenutno najveći protivnik mu je Tesla S P85D koji brzinu od 0-100km dostiže za 3,2s ali vreme punjenja baterija je znatno duže.

 

Ostavite komentar
Listamo se na portalu ShopMania u kategoriji Računari