Bilten

Google Chrome Offline

8. avgust 2015.

Sigurno Vam se više puta desilo da krenete da čitate nešto na internetu i baš tada dođe do prekida konekcije. A to se uvek desi kada Vam je nešto bitno na ekranu, jer uvek je nešto važno kada toga nema : )

Evo kratkog uputstva kako da uključite opciju prikazivanja offline sadržaja u Google Chrome Web pretraživaču.

Za početak, prilikom pokušaja učitavanja pojaviće Vam se nešto ovako

 

Google Chrome Offline

 

Nakon toga u address bar-u ( gornja linija gde ukucavate adrese web stranica ) ukucajte chrome://flags. Sada će Vam se pojaviti stranica sa gomilom Vama nepoznatih opcija. Sada pronađite opciju Enable show saved copy ili Enable Offline Load Stale, u zavisnosti od verzije Chrome-a koji koristite. Prebacite na opciju Enable Permanently. Sada će Vam browser tražiti da ga resetujete.

 

Google Chrome Offline Settings

 

Nakon reseta i ponovnog pokušaja učitavanje offline stranice pojaviće Vam se slika sa početka ali sa dodatim dugmetom Show saved copy. Kliknite na to dugme i uživajte u sadržaju koji ste ranije pregledali.

 

Google Chrome Offline Show Copy

 

Ove opcije su jako korisne kada unapred znate da negde nećete imati internet. Recimo kada planirate da putujete avionom ili van grada a nemate mobilni internet. Jednostavno isklikćete kod kuće sve što će Vam trebati, sadržaj se kešira na računaru i to sve naknadno posle možete pregledati bilo kada i bilo gde.

 

Ostavite komentar
Listamo se na portalu ShopMania u kategoriji Računari