Bilten

Fing - Network Tools

21. jul 2015.

Sporo Vam radi internet ? Ne znate zašto, krivite Windows, krivite računar, nosili ste ga na servis i i dalje nema napretka. Počinjete da sumnjate na komšiju. Evo načina kako da to proverite.

Postoji alatka za Android operativni sistem koja se zove Fing. Laka ja za skidanje, laka je za instaliranje, još lakša za korišćenje.

Fing Network Tools

Jednostavno otiđite na Google Play Store, ukucajte "Fing" i instalirajte ponuđenu aplikaciju.

Nakon instalacije i pokretanja Vaša kućna internet mreža će Vam biti pred očima. Aplikacija će ispisati naziv mreže i sve uređaje koji su povezani na nju. Ispisaće sve IP adrese povezanih uređaja i njihove nazive. Pored IP adresa uređaja ispisaće i jedinstvene MAC adrese.

Fing Network Tools

Pregledajte sve detaljno. Uzmite u obzir sve uređaje koje imate u kući, laptopove, desktop računare, telefone,.. Ne zaboravite SMART televizore, i oni mogu biti na spisku jer se povezuju na internet. Sve što Vam nije poznato može biti "komšijski" računar ili telefon.

U podešavanjima Vašeg Wi-Fi Rutera moguće je zabraniti pristup ovim uređajima. To nije posao za početnike ali uz par saveta i to je moguće odraditi.

Fing je alatka za preporuku i bez obzira na sumnju treba je uvek imati "pri ruci" na telefonu.

 

Ostavite komentar
Listamo se na portalu ShopMania u kategoriji Računari