Bilten

Bluetooth 5

12. decembar 2016.

Juna ove godine predstavljena je nova verzija Bluetooth standarda. Ovaj vid bežičnog prenosa podataka do sada je doživljavao više sitnijih promena pa se naziv menjao po decimalama. Nov standard donosi promenu u punoj brojki jer donosi značajnije izmene.

 

Bluetooth 5

 

Mnogi od nas prilikom kupovine bežičnih bluetooth uređaja ne obraćaju pažnju koja je verzija bluetootha u pitanju. Oni koji su probali znaju da je velika razlika u dometu kod verzije 3.0 i verzije 4.0. Ranije su nestabilna veza, gubitak konekcije, teško uparivanje i kratak domet bili karakteristični za bluetooth konekciju ali od sada to više nije. Već sa 4.0 smo dobili velika poboljšanja ali 5.0 će biti pravi pogodak.

Ovih dana kreće se sa proizvodnjom uređaja koji će koristiti Bluetooth 5 tehnologiju. Do sada realan domet bio je do 10m. Inženjeri iz ove kuće obećavaju 4 puta veći domet i 2 puta brži prenos podataka u odnosu na poslednju verziju. Ovo nudi dosta novih mogućnosti u proizvodnji smart uređaja a pogotovo kod smart home rešenja.

 

Bluetooth 5

 

 

Ostavite komentar
Listamo se na portalu ShopMania u kategoriji Računari