Bilten
RSS

Blog

Acer Iconia One 7 B1-730HD

 

Acer B1-730HD

Već neko vreme na našem tržištu može se naći tablet koji je iz srednjeg cenovnog ranga a koji ispunjava sve zahteve modernog vremena. Dolazi nam iz Taiwanske kompanije Acer. Ovaj brend je aktivno zastupljen na našem tržištu nekoliko godina unazad ali se za to vreme već dokazao i mesto mu je svakako u samom vrhu.

Acer Iconia B1-730HD BrandName

Model nosi naziv B1-730HD i dolazi u dve boje. Crna i Bela. Razlika je samo u pozadini, prednje strane su identične. Uređaj dolazi u simpatičnoj kartonskoj ambalaži ne prevelikih dimenzija, ali dovoljno je čvrsta da sačuva sav sadržaj prilikom transporta.

Acer Iconia B1-730HD Box

Pakovanje je skromno ali sada već podrazumevano. Sa uređajem dolazi samo punjač i usb kabl koji se može koristiti i za prenos podataka. Kod manje poznatih proizvođača veća je šansa da ćete dobiti dodatno slušalice i OTG kabl, ali kod A brendova to nije slučaj.

Acer Iconia B1-730HD UnPack

Na prvi utisak uređaj deluje poprilično kvalitetno. Napravljen je od kvalitetne plastike, završa obrada je odlična, logo se ističe sa obe strane. Poklopac tableta nije rađen u "Glossy fazonu" već je matiran što znači da je manja šansa da će se umastiti od prstiju. Display je veličine 7" IPS sa odličnom rezolucijom od 1280x800Px.

Acer Iconia B1-730HD Front+Back

Pokreće ga Intel Dual-Core procesor najnovije generacije, Atom Z2560 koji radi na 1,6GHz uz 1GB RAM memorije. Ovo je sasvim dovoljno za brz pristup svim internet sadržajima i za puštanje full HD video materijala kako sa samog uređaja tako i kroz mrežu. Iconia B1-730HD ima 8GB Storage memorije koju je moguće proširiti microSD karticom do 32GB. Uređaj ima dve solidne kamere od kojih je zadnja od 2Mpix što je dovoljno da se zabeleži bilo koji događaj "na brzaka". Pored ovoga tu je i GPS chip. Aplikacija za navigaciju ne dolazi fabrički sa samim uređajem već je potrebno da se dodatno instalira i da se prekopiraju željene mape. Uvek preporuka je poslednja verzija IGO mobilne aplikacije.

Utisak

Acer Iconia B1-730HD ostavlja utisak odličnog mobilnog uređaja. Nismo pronašli ni jednu značajniju manu koju bi mogli istaći. Nedostatak može biti jedino što uređaj nema slot za SIM karticu ali se to u ovom cenovnom rangu ( ispod 12000din ) i ne može naći.

Specifikacija

Display : 7" 1280x800Px IPS MultiTouch

Operativni Sistem : Android™ 4.2 Jelly Bean

Procesor : Intel® Atom™ Z2560 Dual-Core 1,6GHz

Radna Memorija : 1GB

Storage Memorija : 8GB

Kamera : Front 0,3Mpix + Back 2Mpix HD 720p

Slot Za Memoriju : microSD do 32GB

Dodatno : GPS, Bluetooth™ 3.0

Priključci : microUSB, 3.5mm audio

Baterija : Litijum-polimerska 3.680mAh

MS Shooter - Niskobudžetni Gejmerski Miš

 

MS Shooter

S obzirom na kupovnu moć stanovništa proizvođači se trude da izbace sve jeftinije i jeftinije proizvode. Pojedini proizvođači se trude da uz nisku cenu ponude i dobar kvalitet. Jedan od njih je i MS Industrial. Na našem tržištu može se naći mnoštvo jeftinih gejmerskih miševa ali teško je odabrati neki koji ispunjava očekivanja a da nije preskup.

 

Gejming Misevi

 

Prvi Utisak

Mi smo odabrali model pod nazivom MS Shooter. Svi MS miševi dolaze u manje/više identičnim ambalažama ali ovaj miš se nama učinio najatraktivnijim. Ambalaža je standardna kartonska sa prepoznatljivim bojama za ovog proizvođača crnom i zelenom.

 

MS Shooter Box

Kao i većina gejmerskih miševa i ovaj model ima ušniran kabl dužene 1,8m što smanjuje mogućnost da se zapetlja i otporniji je na habanje.

Priključak je standardno USB.

MS Shooter Kabl

Izgled i dizajn

MS Shooter je izrađen od plastike. Lagan je što mu može biti mana ali dobro leži u ruci, lako se odiže i lako se njime upravlja.

Može se reći da je modernog dizajna. Isprošaran je led osvetljenjem koje menja boje. Osvetljenje je na smenu plave, zelene, crvene i žute boje. Na dnu postoji prekidač kojim se osvetljenje može ugasiti.

Na vrhu pored scrolla nalazi se taster za izmenu osetljivosti. Osetljivost se može podesiti u 4 nivoa, 1000/1500/2000/2500DPI

 

MS Shooter LED

Utisak

Ambalaža standardna. Cena pristupačna. Izgled zanimljiv i privlačan. Funkcionalnost dobra. Nekom može  zasmetati LED osvetljenje koje menja boje ali se ono lako može isključiti.

Android 5.0 Lollipop Prvi Susret-Prvi Utisci

 

Android 5.0 Lollipop

Večeras je konačno stigao zvaničan update za Android operativni sistem. U pitanju je prvi 64-bitni Googlov operativni sistem Android, verzija 5.0 pod kodnim nazivom Lollipop. Zvanično je pušten preko Telenor mreže a dobili su ga samo moderniji Smart uređaji. Mi smo imali prilike da ga testiramo na telefonu Nexus 5. Instalacija je "teška" oko 500mb. Potrebno je desetak minuta da se download-uje i desetak minuta da se instalira.

 

Android 5.0 Lollipop Installation

Nakon instalacije dolazi Welcome Screen koji je malo izmenjen u odnosu na KitKat verziju.

Dizajnerske izmene

Ono što prvo zapada za oko su "dugmići" pri dnu ekrana. Dizajnerski su promenjeni ali imaju istu funkciju "Back, Home i Recent Apps".

 

Android 5.0 Lollipop Button

Zatim izmenjen je sam logo i tastatura za kucanje tekstova

 

Android 5.0 Lollipop

Android 5.0 Lollipop KeyBoard

 

Funkcionalne izmene

Ono što ne možemo zaobići je dodatak opcije za više korisnika. Proizvođač navodi da je moguće potpuno različito konfigurisati jedan uređaj za više korisnika. Počev od wallpapera, ikonica pa do samih aplikacija.

 

Android 5.0 Lollipop User

Aplikacija za bateriju sada ima procenu preostalog vremena do potpune potrošnje baterije. Do sada smo imali prilike samo da vidimo kada je baterija poslednji put punjena i koliko je vremena prošlo od tada.

Android 5.0 Lollipop Battery

U osnovnim podešavanjima sistemski je dodata aplikacija za uključivanje i isključivanje blica koji se može koristiti kao baterijska lampa. Ono što je bitnija korisna stvar je izmena kod notifikacija. Notifikacije se sada pojavljuju na samom lock screen-u i moguće je upravljati njima dok je telefon zaključan. Moguće je "skloniti" notifikaciju swipe-om ili je otvoriti duplim tapom ili kako bi možda rekli "dvotapom" : ) Ovo je najkorisnije od svih izmena koje smo primetili prilikom prvog korišćenja.

Android 5.0 Lollipop Notification

Nadamo se da će Lollipop uskoro doći i do Vas.

Odličan tablet 7" TeXet TM-7043XD

 

teXet TM-7043XD IPS tablet

Ruski proizvođač tablet uređaja i mobilnih telefona još jednom je pokazao da pravi vrhunske uređaje. Predstavljamo Vam tablet od 7" koji nosi oznaku TM-7043XD.

 

TeXet je jedan od retkih proizvođača koji se trudi da svoj proizvod upakuje u čvrstu i kvalitetnu ambalažu. Sama kutija je i dizajnerski lepo odrađena. Sa uređajem dolaze punjač, slušalice i kratko uputstvo na Srpskom jeziku.

PREPORUKA

teXet TM-7043XD je tablet koji sigurno možemo preporučiti. Sama izrada uređaja je odlična, karakteristike još bolje. Tablet će ispuniti sve ono što ste očekivali od ovakvog tipa "multimedijalne igračke".

 

 

Spreda gledano, TM-7043XD liči na bilo koji drugi tablet od 7". Ima nalepljenu fabričku foliju, ali ispod nje se krije IPS display odlične rezolucije 1280x800Px. Zadnja strana je napravljena od aluminijuma što smanjuje zagrevanje prilikom većih opterećenja.

KOMPONENTE

Sve ugrađene komponente su osmišljene tako da potpuno pariraju tabletima iz A klase kao što su Samsung, Asus i LG. To je Dual-Core procesor na 1,5GHz, 1GB DDR3 radne memorije, 8GB Storage memorije i prednja i zadnja kamera. Operativni sistem je Android 4.1.

 

 

teXet TM-7043XD sadrži sve konektori koji su potrebni za povezivanje sa računarom, televizorom ili slušalicama. Preko miniHDMI porta vrlo lako je moguće pustiti neki film sa ovog uređaja na veliki LCD televizor. Takođe tu je i microSD slot za proširivanje Storage memorije

KARAKTERISTIKE

7" IPS display 1280x800Px

Amlogic AML8726-MX 1,5GHz

1GB DDR3

8GB Storage

Back Camera 2Mpix + Front Camera 0,3MPix

microUSB, miniHDMI, microSD, Audio 3,5mm, Wi-Fi

Battery 3150mAh

 

 

Nova A4Tech USB Tastatura iz Bloody serije

 

A4Tech USB Tastatura Bloody Q100

A4Tech, kompanija koja nas sve više iznenađuje svojom inovacijom perifernih uređaja izbacila je novu i pristupačnu gejmersku tastaturu.

Iz mora perifernih uređaja moramo izdvojiti njihovu Bloody seriju miševa i tastatura i zato Vam predstavljamo Bloody A4-Q100 USB tastaturu koja je naslednik Bloody B120 A4Tech tastature.

A4Tech Bloody Q100 Box

Svojim izgledom, pozadinskim osvetljenjem i Bloody logom nema sumnje da je u pitanju gejmerska tastatura, ALI ne dajte da Vas to zavara. A4Tech Bloody A4-Q100 je izuzetna tastatura kako za svakodnevne korisnike tako i za profesionalne daktilografe. Ispod ćemo Vam objasniti zašto.

 

Kvalitet

A4Tech Bloody Q100 Side1

Tastatura A4-Q100 i njeni tasteri su izrađeni od kvalitetne plastike. WASD tasteri su gumirani i crvene boje, igrači FPS igara će posebno biti zadovoljni time. USB kabl je ušniran čime se produžava vek trajanja kabla i otpornost na savijanje i samim tim pucanje.

 

Odziv 1ms

A4Tech Bloody serija se ponosi sa svojim odzivom od 1ms. To se nije promenilo ni kod A4-Q100 tastature. Svi koji igraju igre bilo koje vrste znaju koliko je važno biti jedan korak ispred protivnika, sa odzivom od samo 1ms ( dok ostale gejmerske tastature imaju odziv od 18ms ) vaše reakcije biće gotovo trenutne.

Da ne govorimo koliko je odziv bitan onima koji programiraju i profesionalno se bave kucanjem. Daktilografi su u stanju da otkucaju i do 800 karaktera u minuti, to je više od 13 karaktera u sekundi.

 

Ergonomija i pozadinsko osvetljenje

A4Tech Bloody Q100 Side2

Svi tasteri su ergonomski oblikovani tako da se jasno oseti kada pređete na drugi taster. Time je eliminisano slučajno pritiskanje pogrešnih tastera.Tastatura je dovoljno velika da ne osetite zamor prilikom dugog kucanja i rada na njoj.

 

A4Tech Bloody Q100 LED

Osvetljenje tastature sa leve i desne strane ima 5 nivoa podešavanja i savršeno je za igranje u mraku. Čak ni na najjačem podešavanju osvetljenje Vam neće "kopati oči" dok koristite tastaturu.

 

Vodootporna Tastatura

Tako je, dobro ste pročitali. A4-Q100 je vodootporna tastatura. Nema više nerviranja ako prospete sok, vodu ili bilo šta drugo na tastaturu. Možete je oprati, osušiti i nastaviti da radite sa njom. To je postignuto tako što je sva elektronika zatvorena i odvojena od tastera. Tastatura ima čak i rupice za odvod (slika ispod).

A4Tech Bloody Q100 Pozadina

Specifikacije

Konekcija: USB (2.0/3.0) žično (kabl je ušniran)

Sistem: XP/Vista/win7/win8/win8.1

Slovni raspored: US

 

A4Tech Bloody Q100 FullBox

Krajnji Utisak

USB tastatura A4Tech A4-Q100 je jednostavna gejmerska tastatura koja će biti savršena kako za gejmere tako i za obične korisnike jer je "klasična". A4-Q100 tastatura ima ekstremno brz odziv i podržava ANTI-GHOSTING ( pritiskanje više tastera istovremeno ). Cela tastatatura odiše kvalitetom izrade. Elektronika je odvojena od tastera, USB kabl je ušniran, plastika je kvalitetna...

Sve u svemu odlična polazna tastatura za gejmere koji ne bi da daju previše novca da bi dobili željeni kvalitet.

LG G Pad 7.0

Listamo se na portalu ShopMania u kategoriji Računari